Logo

TC Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı

"Üret ve Paylaş!"

Ana Sayfa
Anabilim Dalımız
Hakkımızda
Ekibimiz
Albüm
Öğrencilerimize
Ders notları
starstar 2012-2013
starstar Önceki Yıllar
intorn İntörn Dr. stajı
geribil Geribildirim formu
Ders bilgi paketleri
Sınavlar
Asistanlarımıza
Asistan el kitabı
Asistan adaylarımıza
Seminer programımız
Rotasyon programı
Meslektaşlarımıza
Eğitici materyalleri
sunumlar Eğitici el kitabı
sunumlar Sunum ve makaleler
sunumlar Seminer programımız
Halkımıza
Aile Hekimliği Aile hekimliği nedir?
Halkimiza Sizin için seçtiklerimiz
Bağlantılar
TAHUD
EQuiP
Duyurular/Haberler
Loading

Duyurularımız

Tarih Duyuru
31.03.2011

İngilizce Tıp Öğrencileri Anabilim Dalımızda Kahvaltı Partisi Verdi

Tıbbi Genetik Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Şener Taşdemir'in organizasyonuyla İngilizce Tıp 1. sınıf öğrencilerimizle birlikte anabilim dalımızda kahvaltı yaptık. Kahvaltı malzemelerinin çoğunu Erzurumlu bayan öğrencilerimizin ikramları oluşturdu. Çeşitli anabilim dallarından öğretim üyelerimizi ve çalışanlarını da kahvaltıya davet ettik. Öğrencilerimizin kendi aralarında ve öğretim üyeleriyle kaynaşmalarına fırsat sağlayan etkinlik çok beğenildi. Kahvaltı sonunda eğitimden sorumlu dekan yardımcımız Prof. Dr. Cemal Gündoğdu yaz aylarında yapılabilecek bir Karadeniz gezisi için de Dekanlık adına destek olacakları sözünü verdi. Organizasyonu yapan ve katkıda bulunan arkadaşlarımıa teşekkür ediyor, bu tür aktivitelerin tekrarının olmasını diliyoruz.

25.03.2011

Mesleki Deri Hastalıkları Sempozyumu'na Katkıda Bulunduk

TAHUD'un da destekleyen kuruluşlar arasında olduğu ve Doç. Dr. Arzu Uzuner ve Prof. Dr. Zekeriya Aktürk aracılığıyla koordinasyonunu yaptığı Mesleki Deri Hastalıkları Sempozyumu 23-25 Mart 2011 arasında Erzurum'da yapıldı.

Yrd. Doç. Dr. Turan Set ve Uzm. Dr. Tijen Şengezer'in eğitici olarak katıldıkları "AİLE HEKİMLİĞİNDE SIK KARŞILAŞILAN DERMATOLOJİK YAKINMALAR OLGU SUNUMU" oturumu çok başarılı geçti. Meslektaşlarımız 100'e yakın katılımcının olduğu salonda kartopu yöntemi ile tüm katılımcıları dahil ederek hazırladıkları yaklaşımı katılımcıların da katkılarını alarak aktardı.

Arkadaşlarımızın sunumunu buradan indirebilirsiniz.

19.03.2011

Aile Hekimleri için Araştırma ve Pratik İstatistik Kursu Yapıldı

Anabilim dalımızın organizasyonunda Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü ile işbirliği halinde Erzurum'daki aile hekimlerine yönelik pratik istatistik kursu serilerinin ilki olarak "Modül 1: Araştırma ve istatistiğe giriş" kursu düzenlendi. Eğitici olarak anabilim dalımız öğretim üyesi Prof. Dr. Zekeriya Aktürk ve Tıp Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Hamit Acemoğlu'nun görev aldığı kursa 17 kişi katıldı. Hipotez testlerinin kullanım alanlarının SPSS kullanılarak pratik olarak çalışıldığı kursta ayrıca gruplar halinde araştırma projeleri hazırlandı. Eğiticilerin grupların çalışmalarını takip etmesi ve yayın aşaması da dahil, tüm süreçte destek olunarak ürüne dönüştürülmesi kararlaştırıldı. Kurs sounda katılımcılara Erzurum İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik tarafından katılım belgeleri verildi.

 

 

Kurs katılımcıları: Dr. Kürşat Konak, Dr. Seval Sarıkaya, Dr. Kadim Yaşar, Uz. Dr. Mustafa Yasin Selçuk, Dr. Ömer Faruk Gürler, Dr. Ahmet Sefa Bilici, Dr. Zeynel Abidin Karaçete, Dr. Özlem Kiki, Dr. Cezmitürk Traş, Dr. Gökhan Akyüz, Dr. Fatih Kacıroğlu, Dr. Hacer Caner, Dr. Oğuzhan Birdal, Dr. Esra Gündoğdu, Uz. Dr. Yasemin Çayır, Yrd. Doç. Dr. Zeliha Cansever ve Yrd. Doç. Dr. Memet Işık

Kurs programını, sunumu ve SPSS verisetini buradan indirebilirsiniz.

14.03.2011

Yrd. Doç. Dr. Memet Işık Satranç Şampiyonu Oldu

14 Mart Tıp Bayramı kutlamalarında arkadaşlarımızın ödülleriyle gururlandık. Arkadaşlarımız Doç. Dr. Hamit Acemoğlu ve Yrd. Doç. Dr. Memet Işık Erzurum Tabip Odasının düzenlediği satranç turnuvasında birinci ve ikinci oldular. Doç . Dr. Hamit Acemoğlu'na Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Akçay tarafından törenle doçentlik cübbesi giydirildi.

12.03.2011

İspirlilerin Gecesinde Dr. Bahri Karaçay İle Buluştuk

 

ABD'den Atatürk Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi'nin davetlisi olarak Erzurum'a gelen ve "Genetik Devrim ve Geleceğimiz" başlıklı bir konferans sunan Dr. Bahri Karaçay ve arkadaşlarının seslendirdiği Erzurum yöresine ait Türkülerin dinlendiği ve Hatay usulü künefe ikramının yapıldığı gece harikaydı.

10.03.2011

SB Yetkilileri Akupunktur Eğitim Merkezi İçin İnceleme Yaptı

Anabilim dalımızın işbirliğinde üniversitemizde akupunktur eğitimi verilmesi çalışmaları çerçevesinde bugün Sağlık Bakanlığı Sağlık Eğitim Genel Müdürlüğü görevlilerinden Şube Müdürü Ziya Buyankara ve Dr. Gülşat Akmehmet fakültemizi ziyaret ettiler. Ziyaretçilere akupunktur polikliniği, eğitim salonlarımız ve akupunktur uygulama alanlarımızın yanında hastanemiz ve üniversitemiz gezdirildi.

akupunktur

Daha önceki başvurumuz doğrultusunda yapılan incelemede eğitici, uygulayıcı, alt yapı ve mazleme hazırlıklarımız açısından Sağlık Bakanlığı'nın şartlarının karşılandığı ve akupunktur eğitimi verilebileceği kararına varıldı. Resmi işlemlerin tamamlanmasından sonra yakında üniversitemizde Türkiye'nin 4. akupunktur eğitim merkezi olarak hizmet verilmeye başlanacak.

Akupunktur, binlerce yıldan beri Asya ve Çin'de uygulanmakta olan bir holistik tedavi yöntemidir. Vücuttaki belirli noktaların iğle batırılarak uyarılması ve böylece enerjinin dengelenmesi esasına dayalı olan bu yöntem ağrılı hastalıklar başta olmak üzere çok sayıda hastalıkta kullanılmaktadır. ABD'de 1970'li yıllardan beri bilinen bu yöntem FDA tarafından da onaylanmış (http://nccam.nih.gov/health/acupuncture/introduction.htm) ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından da birçok hastalık için önerilmektedir (http://apps.who.int/medicinedocs/en/d/Js4926e/5.html).

07.03.2011

Sağlıklı Yaşam Merkezi Uygulamasına Başladık

Sağlık hizmetlerindeki güncel sorunlardan birisi şişmanlık ve ilişkili hastalıklardır. Hemen hemen her hasta-hekim görüşmesinde söz dönüp dolaşır sağlıklı beslenme, beden eğitimi, kilo verme ve diyete dayanır. Ölüm sebeplerinin büyük çoğunluğunu sağlıklı beslenme ve beden eğitimi ile önlenebilir hastalıklar oluşturmasına rağmen (http://www.who.int/healthinfo/global_burden_disease/GBD_report_2004update_part2.pdf) bu konuda genelde başarılı olduğumuz söylenemez.

Anabilim dalımız Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Hikmet Koçak'ın da desteğiyle Sağlıklı Yaşam Merkezi uygulamasını başlattı. Bu proje çerçevesinde üniversitemizin spor alanında şişman hastalarımıza beden eğitimi yaptırılacak ve beslenme danışmanlığı verilecek. Daha önce Trakya Üniversitesi Aile Hekimliği Polikliniğinde denenen ve başarılı bulunan (http://cardivascular.turkiyeklinikleri.com/abstract_58611.html) projemizin ileride genişletilerek uygulanması ve örnek oluşturması umulmaktadır.

 

Merkezimizde modern fitnes cihazları eşliğinde, bilgisayarla diyet takibi yapılarak ve hastalardan ek ücret alınmadan hekim kontrolünde hizmet verilmektedir.

07.03.2011

Aile Hekimlerinin Güncel Görüşleri 2010

Aile hekimlerine yönelik her yıl yaptığımız çalışmayı bu yıl da tekrarladık. Katkıları için tüm meslektaşlarımıza teşekkür ederiz.

Özet sonuçlar: Araştırmaya katılanların yaklaşık yarısı ASM’de görev yapmaktaydı. Aile hekimliği uygulamasında olmayanların çoğunluğunun
uygulamaya geçmeyi düşünmedikleri görüldü. Araştırmaya katılanların ¾’ünü aile hekimliği uzmanları oluşturuyordu. Bu bakımdan sonuçların daha çok uzman hekimlerin görüşlerini yansıttığı söylenebilir. Araştırmaya katılanların ¾’ü pratisyen hekimlerle aynı görev tanımına sahip olmanın yanlış olduğunu belirtti.

Ayrıntılı tanımlayıcı analiz raporunu görmek için buraya tıklayınız.

03.03.2011

Yemen Üniversiteleri İle İşbirliği Çalışmalarımız Basında Geniş Yer Buldu

Anabilim dalımızın da katkı vermeye çalıştığı Yemen üniversiteleri ile işbirliği çalışmaları basında "Atatürk Üniversitesi Yemen’in İki Büyük Üniversitesiyle İşbirliği Yapacak", "Erzurum'dan Yemen'e bilim köprüsü" ve "A.Ü. Yemen’e açılıyor" gibi başlıklar altında geniş yer buldu.

http://www.haberciniz.biz/ataturk-universitesi-yemenin-iki-buyuk-universitesiyle-isbirligi-yapacak-990373h.htm

http://www.medya73.com/ataturk-universitesi-yemenin-iki-buyuk-universitesiyle-isbirligi-yapacak-haberi-543869.html

http://www.dadastv.com/haber/Erzurum-dan-Yemen-e-bilim-koprusu/5225

01.03.2011

Yemen Science and Technology Üniversitesi (UST) Ziyareti

Daha önce Kasım 2010’da Atatürk Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Hikmet Koçak tarafından Sanaa ve Yemen Science and Technology Üniversitesi (UST) üniversitelerine bir ziyaret yapılmış ve ikili işbirliği anlaşmaları imzalanmıştı.

 


“Research Methodology and Practical Biostatistics Using SPSS” konulu kurs vermek ve Atatürk Üniversitesi ile UST arasında ikili işbirliği imkanlarını araştırmak amacıyla anabilim dalımız öğretim üyesi Prof. Dr. Zekeriya Aktürk ve Plastik Cerrahi AD öğretim üyesi Doç. Dr. Önder Tan, 24.02.2011 tarihinde San’a ya bir eğitim ve inceleme ziyareti gerçekleştirdiler.

25-28 Şubat arasında Prof. Dr. Zekeriya Aktürk tarafından 24 katılımcıya “Research Methodology and Practical Biostatistics Using SPSS” konulu bir kurs verildi. Kurs katılımcılarından 8'i Sana'a üniversitesinden, geri kalanlar UST'den idi.

Katılımcı

Görevi

Üniversitesi

Abdulkhabeer Ghazi

Financial management specialist (IT support)

UST

Abdullah Al-Mikhlafi

Vice Dean of Faculty of Medical Sciences

UST

Adel Abdullah Al-Qadasi

Tutor

Sana’a University

Ahmed Baisa

Lecturer

UST

Arif Saeed Al-Hamadi

Associate Prof.

Sana’a University

Ayied Sheryan

English teacher

Sana’a University

Eman Al-Sharjabi

Dierctor of the Teaching and Learning Center

UST

Hanan Saeed Al-Duais

Assessment and development Specialist

UST

Hani Al-Qubati

Secretary

UST

Khaijah Al-Mahdi

Assistant teacher of EFL

Sana’a University

Lila Al-Ward

lecturer (demonstrator in physiology)

UST

Mansore Abdul-Hakim Al-Dhubhani

Assistant Prof.

Sana’a University

Mohammed Al-Mazah

Lecturer

UST

Mohammed Al-Samawi

Teacher and technician

Sana’a University

Rowaida Al-Badani

Assist. Teacher

UST

Wadeea’h Al-Qubati

lecturer (English teacher)

UST

Waleed Al-Qadsi

lecturer (English teaching staff)

UST

Zainab Al-Hamadi

lecturer (Msc pedodontist)

UST

Gamil Qasem

 

UST

Kurs programı (Course program) - Presentation - Homework 1- Homework 2 - Hypothesis Test Flow Chart - Other Materials

Kurs sonunda UST rektör yardımcıları tarafından katılımcılara UST rektörü ve Atatürk Üniversitesi rektörü tarafından imzalanmış kurs belgeleri verildi. Başarılı geçen kursun geribildirim formları UST rektörüne takdim edildi. Kursiyerler ve yöneticiler bu eğitimin tekrar edilmesi konusunda temennilerini bildirdiler.


Fakültemizin Plastik Cerrahi anabilim dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Önder Tan, iki fakülte arasında plastik cerrahi alanında yapılabilecek işbirliklerini araştırdı. Yetiştirilmek üzere Atatürk Üniversitesi’ne eleman gönderilmesi konusunda UST yöneticile rine öneride bulunuldu. Doç. Dr. Önder Tan plastik cerrahi konusunda yapılanlar ve yapılabilecekler konusunda UST tıp fakültesi öğrencilerine ve yöneticilerine bir sunum yaptı.

28.02.2011

Öğretim Üyemiz Yrd. Doç. Dr. Turan Set'in Röportajı Basında Geniş Yer Buldu

Anabilim dalımız öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Turan Set, basın mensuplarına aile içi şiddetle ilgili bilgilendirici bir röportaj verdi. Konu yerel gazetelerde ve internet sitelerinde geniş yankı buldu. CİHAN Haber Ajansı'nın haberi "Aile onayı almadan yapılan evliliklerde şiddet artıyor" başlığıyla 1000'in üzerinde site tarafından alıntılandı:

http://www.samanyoluhaber.com/h_516939_aile-onayi-almadan-yapilan-evliliklerde-siddet-artiyor.html

http://www.haberaktuel.com/aile-onayi-almadan-yapilan-evliliklerde-siddet-artiyor-haberi-385627.html

http://www.anadoluhaber.net/aile-onayi-almadan-yapilan-evliliklerde-siddet-artiyor-h11840.html

http://www.habergalerisi.com/haber/aile-onayi-almadan-yapilan-evliliklerde-siddet-artiyor-268503.html

http://www.haberalemi.net/HD209505_aile-onayi-almadan-yapilan-evliliklerde-siddet-artiyor.html

http://www.timeturk.com/tr/2011/02/28/aile-onayi-almadan-yapilan-evliliklerde-siddet-artiyor.html

http://www.trtsohbet.net/onaysiz-evlilikler-siddeti-arttriyor.html

http://www.sondakikahaberleri.info.tr/haber/4440-onaysiz-evlilikler-siddeti-arttriyor

http://www.moralhaber.net/yasam/evlenecek-olanlara-okusun/

25.02.2011

ATA-TEK Eğitici Eğitimi Kursunun Beşincisi Tamamlandı

Tıp fakültesinde eğitici eğitimi çalışmaları devam ediyor. Tıp Etitimi ve Aile Hekimliği anabilim dalları işbirliği ile yürütülen eğitimlerin beşincisi 21-25 Şubat 2011 arasında yapıldı. Kurs Tıp Eğitimi Anabilim Dalı'nın yeni toplantı salonunda gerçekleştirildi. Kursa bu sefer de çeşitli bölümlerden öğretim üyeleri de eğitici olarak katkıda bulundu. Kurs sonunda katılımcılara Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. S. Selçuk Atamanalp ve Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Cemal Gündoğdu tarafından sertifikaları verildi.

Kursun Katılımcıları:

Prof.Dr.Ahmet Ayyıldız - Tıbbi Mikrobiyoloji
Prof. Dr. Nazım Doğan - Anesteziyoloji Ve Reanimasyon
Prof.Dr.Ayşe Esin Aktaş - Tıbbi Mikrobiyoloji
Prof.Dr.Yılmaz Aksoy - Üroloji
Prof.Dr.Hülya Aksoy - Tıbbi Biyokimya
Prof.Dr.Mustafa Büyükavcı - Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları
Doç.Dr.Fuat Erdem - İç Hastalıkları
Doç.Dr.Hüseyin Tan - Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları
Doç.Dr.Serdar Sevimli - Kardiyoloji
Doç.Dr.Hakan Uslu - Tıbbi Mikrobiyoloji
Doç.Dr.Zülal Özkurt - Enfeksiyon Hastalıkları
Yrd.Doç.Dr.İsmail Kara - Tıbbi Farmakoloji
Yrd.Doç. Dr. Serap Yıldırım - Fizyoloji
Yrd.Doç.Dr.Abdullah Uyanık - İç Hastalıkları
Yrd.Doç.Dr.Akgün Oral - Çocuk Cerrahisi
Yrd.Doç.Dr.Ali Şahin - Nükleer Tıp
Yrd.Doç.Dr.Mustafa Uzkeser - Acil Tıp
Yrd.Doç.Drmustafa Talip Şener - Adli Tıp
Yrd.Doç.Dr.Arif Ayan - Nükleer Tıp
Yrd.Doç.Dr.Tülin Fidan - Çocuk Ergenruh Sağlığı Ve Hast.
Yrd.Doç.Dr.Elif Oral - Ruh Sağlığı Ve Hastalıkları
Yrd. Doç. Dr. Ümit Avşar - Aile Hekimliği
Yrd. Doç. Dr Canan Atalay - Anesteziyoloji Ve Reanimasyon

Kursun Eğiticileri:

Prof. Dr. Nazan Aydın
Prof. Dr. Zekeriya Aktürk
Doç. Dr. Hamit Acemoğlu
Doç. Dr. Mustafa Atasaoy
Yrd. Doç. Dr. Elif Çadırcı
Yrd. Doç. Dr. Turan Set
Yrd. Doç. Dr. Zeliha Cansever

17.02.2011

Taşındık!

Bugün Tıp Fakültesi Dekanlık 3. kattaki yerimizden Morfoloji binasındaki restore edilmiş yerimize taşındık. Alan olarak daha geniş olmamakla birlikte, Tıp Eğitimi, Halk Sağlığı ve Tıbbi Genetik anabilim dalları ile komşu oluşumuz ve Farmakoloji, Anatomi, Mikrobiyoloji, Histoloji ve Biyoistatistik gibi anabilim dallarına daha yakın oluşumuz nedeniyle iyi bir çalışma ortamı elde ettiğimizi düşünüyoruz.

Taşınma sırasında yeterli lojistik destek sağlanamadığından öğretim üyelerimiz taşınma işini hep birlikte gerçekleştirdiler. Komşu anabiim dalımızın öğretim üyeleri de bizi yalnız bırakmadı.

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği AD

16.02.2011

Yrd. Doç. Dr. Ümit Avşar Anabilim Dalımızda Göreve Başladı

Bugün ekibimize değerli bir akademisyen daha katıldı.

 

Yrd. Doç. Dr. Ümit Avşar'ın klinisyen olarak birikimleri ve çalışma azmi ile anabilim dalımızın gelişimine katkıda bulunacağını düşünüyoruz.

29.01.2011

Tıp Fakültesi İngilizce Bölümü 3. Komite Sonuçları Belli Oldu

ID Name
Anatomy
Histology
Biochemistry
PRACTICE
TEORY
TOTAL
90801001 Ela DURSUN
5,5
6
2,1
13,6
60
74
90801002 Eyüp TOPRAK
6
6
2,1
14,1
38
52
90801003 Büşra AYNALI
5,5
4
3,6
13,1
53
66
90801004 Nihal SEÇKİN
5
6
1,8
12,8
61
74
90801005 Merve KORUKCU
5,5
5,5
3,2
14,2
68
82
90801006 Celal ÇOMAKLI
2,5
2,5
1,4
6,4
27
33
90801007 Elanur ÖKSÜZ
3,5
5
2,1
10,6
49
60
90801008 Sedef MUMCU
5
7
2,5
14,5
65
80
90801009 Selvi ÖZKAN
4,5
4
3,2
11,7
58
70
90801010 Büşra OLPAK
8
6,5
3,2
17,7
69
87
90801011 Muhammed G. ABAY
3,5
6,5
2,1
12,1
28
40
90801012 Gülcan KARATAŞ
7,5
6,5
3,6
17,6
62
80
90801013 Sonay ARSLAN
6
5
2,8
13,8
67
81
90801014 Esra DEMİR
6,5
5
3,2
14,7
72
87
90801015 Özge B. GÜNDOĞDU
6
7,5
2,8
16,3
69
85
90801016 Merve NACAR
3
6,5
1,8
11,3
59
70
90801017 Aykut TEYMUR
4
6
1,8
11,8
54
66
90801018 Burcu DİKEÇ
2
4,5
2,5
9
63
72
90801019 Emre MEMUR
5,5
4
1,4
10,9
47
58
90801020 Harika D. YILMAZ
5
8
1,8
14,8
58
73
90801021 Necip Fazıl ERCAN
3,5
3
2,1
8,6
54
63
90801022 Mehmet Akif ERCAN
4
3,5
1
8,5
43
52
90801023 Ayşenur BUDAK
7
8
2,5
17,5
58
76
90801024 Leyla POYRAZ
2
4,5
1,4
7,9
44
52
90801025 Betül AKYÜZ
3,5
5
2,1
10,6
65
76
90801026 Özge Asena ÇİMEN
5,5
4
2,5
12
66
78
90801027 Feyzanur ÇELİK
3,5
5,5
2,8
11,8
65
77
90801028 Merve DEMİRCİ
6
5
2,1
13,1
70
83
90801029 Yavuz Salih KORUK
2,5
4
2,8
9,3
43
52
90801030 Muhammed F. ERBAY
4
4
3,2
11,2
66
77
90801031 Abdullah Ensar KILIÇ
5
4
1,8
10,8
41
52
100801029 Ayşe Sena ALTUĞ
5,5
6,5
2,1
14,1
45
59

28.01.2011

ATA-TEK Eğitici Eğitimi Kursunun Dördüncüsü Tamamlandı

Tıp fakültesinde eğitici eğitimi çalışmaları devam ediyor. Tıp Eğitimi ve Aile Hekimliği anabilim dalları işbirliği ile yürütülen eğitimlerin dördüncüsü 24-28 Ocak 2011 arasında yapıldı. Patoloji anabilim dalının evsahipliği yaptığı kursa çeşitli bölümlerden öğretim üyeleri de eğitici olarak katkıda bulundu. Kurs sonunda katılımcılara Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. S. Selçuk Atamanalp ve Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Cemal Gündoğdu tarafından sertifikaları verildi.

1 1
1 1

Diğer kurs fotoğraflarını indirmek için buraya tıklayınız.

Kursun Katılımcıları:

Prof.Dr. Zeki BAKIR
Prof.Dr.Şevki ÖZDEMİR
Prof.Dr.Mehmet GÜNDOĞDU
Prof.Dr.Mehmet PARLAK
Prof.Dr.Naci CEVİZ
Doç.Dr. Fatih ALPER
Doç.Dr.Metin AKGÜN
Doç.Dr.Mehmet KIZILKAYA
Doç.Dr.Abdulgani TATAR
Doç.Dr.Necmettin AKDENİZ
Yrd. Doç. Dr. Kadir Şerafettin TEKGÜNDÜZ
Yrd.Doç. Dr.Enbiya AKSAKAL
Yrd.Doç. Dr.Talat EZMECİ
Yrd.Doç.Dr.Muhammet ÇALIK
Yrd.Doç.Dr.Murat YİĞİTER
Yrd.Doç.Dr.Tevfik ZİYPAK
Yrd.Doç.Dr.Hasan DOĞAN

Kursun Eğiticileri:

Prof. Dr. Nazan Aydın
Prof. Dr. Zekeriya Aktürk
Doç. Dr. Hamit Acemoğlu
Doç. Dr. Mustafa Atasaoy
Yrd. Doç. Dr. Elif Çadırcı
Yrd. Doç. Dr. Turan Set
Yrd. Doç. Dr. Zeliha Cansever

27.01.2011

Winter Universiade Conference 2011 - Universiade Kış Konferansı 2011

2011 Universiade Kış Konferansı 24-27 Ocak 2011 tarihleri arasında Atatürk Üniversitesi Kültür ve Gösteri Merkezi'nde yapıldı. Kongre sekreteryasını anabilim dalımız öğretim üyesi Prof. Dr. Zekeriya Aktürk yürüttü. Kongreye 15 ülkeden 300'e yakın kişi katıldı. 6 ana konuşma, 13 alt konu konuşması, 16 sözlü bildiri ve 45 poster bildirinin yer aldığı kongre kış sporları ile bilimi birleştirmesi açısından büyük önem taşıyor.

3 2
1 4

 

Kongre Kitabı (Conference Book), Program ve Bildiriler (Conference Program and Presentations), Kongre Fotoğrafları (Conference Pictures) ve Katılımcı Listesi (Participants) için buraya tıklayınız.

 

19.01.2011

Dördüncü Araştırma ve İstatistik Kursu Sertifika Töreni Yapıldı

Anabilim dalımız tarafından tıp eğitimi anabilim dalı işbirliği ile düzenlenen araştırma ve istatistik kurslarının dördüncüsü 4 Aralık 2010 - 16 Ocak 2011 arasında yapıldı. Kursu başarıyla bitiren katılımcılara sertifikaları Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sabri Selçuk Atamanalp ve Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Cemal Gündoğdu tarafından verildi. 78 çalışma saatini içeren kapsamlı bir programın uygulandığı kurs bu kez hafta sonları hem Cumartesi hem de Pazar günleri olacak şekilde yoğunlaştırılarak verildi. Birkaç hafta sonra kurs katılımcılarıyla tekrar bir araya gelinmesi ve hazır bir veri seti üzerinden uygulama yapılması kararlaştırıldı.

istatistik istatistik
istatistik

 

Kursa çoğunluğu Tıp Fakültesi'nden olmak üzere 30 kişi kayıt yaptırdı. Katılımcılardan 24'ü kursa devam etti. 20 katılımcı kursu başarıyla tamamladı.

Katılımcı Birimi
Saliha Karatay Tıp FTR
Esra Laloğlu Tıp Biyokimya
Metin Uçar Tıp Göz Hastalıkları
Akar Karakoç Tıp Biyokimya
Elif Yılmazel Uçar Tıp Göğüs Hastalıkları
Mustafa Keleş Tıp Nefroloji
Elif Çadırcı Eczacılık
Kamber Kaşali Biyoistatistik
M. Erdem Sağsöz Tıp Biyofizik
Büşra Koçak KKEF Sınıf Öğretmenl.
Atilla Çayır Tıp Pediyatri
Serap Mutlu KKEF Sınıf Öğretmenl.
Serdar Aydın KKEF Sınıf Öğretmenl.
Zuhal Büyükarslan KKEF Sınıf Öğretmenl.
Fatih Kara Tıp Biyokimya
Memet Işık Tıp Aile Hekimliği
Zafer Bayraktutan Tıp Biyokimya
Muhammet Çelik Tıp Biyokimya
A. Halim Ulaş KKEF Sınıf Öğretmenl.
Oğuzhan Sevim KKEF Türkçe Öğretm.

13.01.2010

Öğrencilerimizin Öğrenme Tercihlerini Belirledik

Öğrencilerin kendi öğrenme stillerini bilmeleri büyük önem arz etmektedir. Birçok öğrenci en iyi nasıl öğrendiğini bilmediğinden yanlış yöntemlerle çalışmakta ve sonuçta istediği/hak ettiği başarıyı elde edememektedir.

Anabilim dalımız Tıp Eğitimi Anabilim Dalı ile işbirliği halinde öğrencilere yönelik yeni bir uygulama başlattı. Soloman BA ve arkadaşlarının "Index of Learning Styles" (ILS) öğrenme tercihini belirleme ölçeği kullanılarak 2010-2010 Dönem 1 İngilizce Bölümü öğrencilerimizin en iyi nasıl öğrenmeyi tercih ettiklerini saptadık. Bu bilgileri öğrenci bazında öğretim üyelerimiz ve fakülte yönetimi ile de paylaştık. Böylece öğretim üyelerimiz de sınıfın öğrenme tercihi dağılımını bilerek eğitim tekniklerinde ayarlama yapabilecekler.

ACT/REF

SEN/INT

VIS/VER

SEQ/GLO

ACT

%16

SEN

%31

VIS

%47

SEQ

%13

REF

%13

INT

%3

VRB

%6

GLO

%6,3

DEN

%72

DEN

%66

DEN

%47

DEN

%81

Tablo açıklaması: ACT=Active (Aktif), REF=Reflective (Yansıtıcı), SEN=Sensing (Duyuşsal), INT=Intuitive (Sezgisel), VIS=Visual (Görsel), VER=Verbal (Sözel), SEQ=Sequential (Adım Adım), GLO=Global (Bütüncül), DEN=Dengede (Tercihler birbirine yakın).

Öğrencilerimizde görsel ve duyuşsal öğrenmenin ön planda olduğu dikkati çekmektedir. Bununla birlikte, birçok alanda öğrenme tercihlerinin dengede olması, öğretim üyelerinin en yüskek başarıyı elde etmek için tüm eğitim tekniklerini entegre etmelerinin faydalı olacağını düşündürmektedir.

Öğrencilerin daha çok Aktif, Duyuşsal, Görsel ve Adım Adım öğrenmeyi tercih ettikleri başka araştırmalarda da gösterilmiştir.

Konuyla ilgili daha fazla okuma ve ILS ölçeğini indirmek için buraya tıklayınız. ILS Puanlama formunu buradan indirebilirsiniz.

11.01.2011

Misyon ve Vizyon Çalışmamızı Yaptık

Bugün, anabilim dalımız öğretim üyelerinin katılımıyla birimimizin varlık sebebini ve gelecekteki hedeflerimizi belirleme çalışması yaptık.

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı’nın kurulmasına 02.06.2008 tarihinde Yükseköğretim Kurulu tarafından karar verilmiştir.
İlk ataması yapılan öğretim üyesi Doç. Dr. Zekeriya Aktürk’tür ve 10.08.2009 tarihinde atanmıştır. Anabilim dalımız halen 1 profesör ve 2 yardımcı doçent olmak üzere üç öğretim üyesinden oluşan bir eğitim kadrosuna sahiptir.

Misyonumuz Vizyonumuz
  1. Birinci basamak hekimliğinin amacı, kapsamı ve önemi ile ilgili; tıp fakültesi 1, 2, 3 ve 6. sınıf öğrencilerine klinik ve uygulamalı dersler vererek birinci basamak sağlık hizmet sunumu yaklaşımını kazandırmak,
  2. Etik değerleri gözeten, asgari yeterliliklere sahip, koruyucu hekimliği ön planda düşünen, iyi iletişim kurabilen, araştırmacı ve toplum lideri niteliklerine sahip iyi hekimler yetiştirilmesine katkı sağlamak,
  3. Öğrencilerin, tıp fakültesinden uzmanlık eğitimine hazır bir şekilde mezun olmalarına katkı sağlamak,
  4. Birinci basamak sağlık hizmetlerini en kaliteli biçimde sunabilecek, üst düzeyde bilgi birikimine sahip aile hekimliği uzmanları yetiştirmek,
  5. Araştırma, projeler ve diğer bilimsel faaliyetlerle evrensel bilgi birikimine katkıda bulunmak,
  6. Kanıta dayalı ve kaliteli birinci basamak sağlık hizmeti sunmak,
  7. Mezuniyet öncesi ve mezuniyet sonrasında sürekli tıp eğitimi etkinlikleri ile hekimlerin gelişimine katkı sağlamak,
  8. Aile hekimliği disiplinine karşı olumlu tutum kazandırmak ve öğrencilerin mesleki gelişimlerine katkıda bulunmak için iyi bir rol model olmak,
  9. Kaynakları yeterli, güvenli bir çalışma ve eğitim ortamı oluşturarak yüksek motivasyon sağlamak.
  1. Ulusal ve uluslararası düzeyde mezuniyet öncesi tıp eğitimi, uzmanlık eğitimi, araştırma ve sağlık hizmeti sunumunda öncü olmak,
  2. Aile hekimliği disiplinin özellikleri açısından marka olmak,
  3. Motivasyonu sürekli artırarak değişim ve gelişim için pozitif bir güç olarak kullanmak.
Misyon ve Vizyon Misyon ve Vizyon
   

Toplantıda birimimizin yakın ve orta vadedeki hedefleri şu şekilde belirlendi: Asistan sayısının 20’ye ulaşması, Öğretim üyesi sayısının 10’a ulaşması, Sahada uzmanlık öğrencisi eğitimine katkıda bulunması için 20 afiliye eğitici sağlanması, Yıllık 20 makale (10 yabancı, 10 yerli yayın), 20 bildiri (10 yabancı, 10 yerli bildiri), 1 kitap yazılması, Sağlıklı yaşam merkezi projesinin tamamlanması, Kalibrasyon projesinin tamamlanması, ATYAM projesinin hayata geçirilmesi, Aile hekimliği hizmetlerinin sunulduğu bir merkez oluşturulması, Aile sağlığı elemanı için yüksek lisans programı açılması.

07.01.2011

Bologna Sürecinde DBP ve EOBS Çalıştayı Yapıldı

Tıp fakültesinde Bologna sürecinde çalışmalar devam ediyor. Daha önce ders bilgi paketleri hazırlanmış ancak web portalının hazır olmaması nedeniyle çalışmalara ara verilmişti. Halen bazı sıkıntıları olmakla birlikte web portalı çalışıyor.

06 ve 07 Ocak tarihlerinde fakülemizin 41 anabilim dalından Bologna süreciyle ilgili öğretim üyelerinin katıldığı üç ayrı toplantı organize edildi. Fakültemizin Bologna Eşgüdüm Komisyonu (BEK) temsilcisi Prof. Dr. Zekeriya Aktürk'ün yönetiminde ders Bilgi Paketleri (DBP) gözden geçirildi ve DBP'lerin Eğitim Öğretim Bilgi Sistemi (EOBS) portalına aktarılması için demonstrasyon yapıldı.

Bugün itibariyle Tıp Fakültesi'nin DBP hazırlıkları tamamlanmış bulunuyor. Portal sorunlarının hallolması halinde Ocak ayı sonuna kadar da verilerin internet ortamına yüklenmesi hedefleniyor. Atatürk Üniversitesi Eğitim Öğretim Bilgi Sistemi portalına http://eobs.atauni.edu.tr adresinden ulaşılıyor.

EOBS kullanım kılavuzunu buradan indirebilirsiniz.

 

 

03 Mart 2012 Tel: + 90 442 3448748, +90442 3448758, Faks: +90 442 2360968, e-posta: zekeriya@atauni.edu.tr