Logo

TC Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı

"Üret ve Paylaş!"

Ana Sayfa
Anabilim Dalımız
Hakkımızda
Ekibimiz
Albüm
Öğrencilerimize
Ders notları
starstar 2012-2013
starstar Önceki Yıllar
intorn İntörn Dr. stajı
geribil Geribildirim formu
Ders bilgi paketleri
Sınavlar
Asistanlarımıza
Asistan el kitabı
Asistan adaylarımıza
Seminer programımız
Rotasyon programı
Meslektaşlarımıza
Eğitici materyalleri
sunumlar Eğitici el kitabı
sunumlar Sunum ve makaleler
sunumlar Seminer programımız
Halkımıza
Aile Hekimliği Aile hekimliği nedir?
Halkimiza Sizin için seçtiklerimiz
Bağlantılar
TAHUD
EQuiP
Duyurular/Haberler
Loading
2012-2013 Yılı Sınavları Soru Dağılımı (Question Distributions During 2012-2013 Period)

Sınavlarımız

Fakültemizde sınavlar teorik ve pratik sınavlar şeklinde yapılmaktadır. Teorik sınavlarda çoktan seçmeli sorular sorulmaktadır. pratik sınavlar ilgili anabilim dalının tercihine göre yapılmaktadır.

Biyoistatistik dersinin pratik sınavı da uygulamalı olarak OSBE (Objective Structured Biostatistics Exam) yöntemiyle yapılmaktadır.

OSBE Hakkında ayrıntılı bilgi aşağıda verilmiştir:

Pratik sınavların yeterince objetif yapılması önemli bir konudur. Sözlü şeklinde veya yapılandırılmadan uygulanan sınavlarda eğiticiler arasında değerlendirme farklılıkları olabilmekte, eğitim içeriğinin amaç ve hedeflerine uygun değerlendirme her zaman yapılamamaktadır. Bu nedenle pratik sınavların yapılandırılması ve objektif hale getirilmesi önerilmektedir.

Bu sınav yöntemi planlama ve uygulama aşamasında çok emek ve zaman gerektirmektedir. Her şeyden önce istasyonların planlanması ve gözlemcilerin eğitilmesi gerekmtektedir. Diğer taraftan, sınavın uygulanması sırasında öğrencilerin bilgilendirilmesi ve nispeten uzun süren sınav boyunca öğrencilerin objektif olarak değerlendirilebilmesi için de önemli çaba harcanmalıdır.

Aşağıda 2011-2012 eğitim döneminde 2. sınfı öğrencilerine uygulanan OSBE'den görüntüler verilmiştir. Öğrenciler iki koldan paralel olarak sınava alınmakta ve her öğrenci bir istasyonda yaklaşık 1,5 dakika içerisinde kendisine verilen yönergeye uygun olarak bir uygulama yapmaktadır.

İstasyonların yönergeleri sınav salonu girişine asılmakta, böylece öğrencilerimiz sınava girmeden istasyonlar hakkında bilgi sahibi olmaktadır Öğrencilerin etkileşimini önlemek için ayrı bir sınıfta toplanmaları istenmektedir. Sırayla sınav salonu girişine alınan öğrenciler burada birkaç dakika yönergeleri inceleyebilmektedir.
Sınav salonuna giren öğrenciler sıraının kendlerine gelmesi için 1-2 dakika beklemekte, bu sırada sınavı gözlemleyebilmektedir. Sınav sırasında her öğrencinin yanında bir gözetmen bulunmaktadır.
Gözetmenler öğrencilerle konuşmayıp, yönergedeki talimatları uygulayabilme durumlarını bir kontrol listesine işaretlemektedirler. Bir sınav salon sorumlusu sınavın uygun uygulanma durumunu takip etmekte, zamanı tutmakta ve gerektiğinde müdahale etmektedir.
Süresi tamamlanan öğrenciler son istasyondaki görevlerini yaptıktan sonra salonu terk etmektedir. Bir öğretim üyesi salonda gözlem yapmakta ve göztmenlerin değiştirilmesi gerektiğinde ya da başka bir sorun olduğunda müdahale etmektedir.

Sınavla ilgili kısa bir videoyu buradan indirebilirsiniz.

 
03 Mart 2012 Tel: + 90 442 3448748, +90442 3448758, Faks: +90 442 2360968, e-posta: zekeriya@atauni.edu.tr