Logo

TC Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı

"Üret ve Paylaş!"

Ana Sayfa
Anabilim Dalımız
Hakkımızda
Ekibimiz
Albüm
Öğrencilerimize
Ders notları
starstar 2012-2013
starstar Önceki Yıllar
intorn İntörn Dr. stajı
geribil Geribildirim formu
Ders bilgi paketleri
Sınavlar
Asistanlarımıza
Asistan el kitabı
Asistan adaylarımıza
Seminer programımız
Rotasyon programı
Meslektaşlarımıza
Eğitici materyalleri
sunumlar Eğitici el kitabı
sunumlar Sunum ve makaleler
sunumlar Seminer programımız
Halkımıza
Aile Hekimliği Aile hekimliği nedir?
Halkimiza Sizin için seçtiklerimiz
Bağlantılar
TAHUD
EQuiP
Duyurular/Haberler
Loading

Duyurularımız

Tarih Duyuru
26.06.2010

FISU Forum'a Katıldık

25. Üniversitelerarası Kış Olimpiyatları 27 Ocak - 6 Şubat 2011 tarihleri arasında Erzurum'da yapılacak. Olimpiyatlar öncesi 24-27 Ocak 2011 tarihleri arasında Atatürk Üniversitesi'nde kış olimpiyatları çerçevesinde "THE IMPACT OF UNIVERSITY SPORT ON REGIONAL DEVELOPMENT AND HEALTH" konulu bir kongre düzenlenecek. Kongrenin bilimsel sekreteryası anabilim dalımız öğretim üyesi Prof. Dr. Zekeriya Aktürk tarafından yürütülecek.

Bu amaçla kongre başkan yardımcısı Prof. Dr. Fatih Akçay ile birlikte 21-26 Haziran 2010 tarihleri arasında İspanya'nın Vigo kentinde düzenlenen FISU Forum'a katıldık ve 2011 olimpiyatlarının tanıtımını yaptık. Forumda yaklaşık 50 ülkeden toplam 250 civarında katılımcı vardı. Üniversite olimpiyatlarının akademik yönü ve yönetime kadınların katılımı gibi konuların işlendiği forumda son gün 30 dakikalık bir sunum yaparak 2011 kış olimpiyatları konferansını tanıttık ve konferansla ilgili broşürleri dağıttık.

 

Kış olimpiyatları hakkında daha fazla bilgiye http://www.fisu.net/en/Erzurum-2011-1730.html ve http://www.universiadeerzurum.org/ adreslerinden ulaşabilirsiniz. Kongrenin 1. duyuru broşürünü buradan indirebilirsiniz.

FISU Forum'daki sunumu buradan indirebilirsiniz (279 MB).

17.06.2010

Anabilim Dalımız için Yardımcı Doçent Kadrosu İlanı

Anabilim dalımızda görevlendirilmek üzere bir Yardımcı Doçent kadrosu ilan edildi. Fakültemizde İngilizce Tıp bölümü de açıldığından ekibimize çok iyi derecede İngilizce bilen bir arkadaşımızı katabilmeyi umuyoruz.

İlan ayrıntılarına ve başvuru koşullarına aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz:

http://beta.atauni.edu.tr/university/?lp=News&h=ataturk-universitesi-akademik-kadro-ilani

11.06.2010

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Çekirdek Eğitici Eğitimi Kursu Yapıldı

Fakültemiz öğretim üyelerinin erişkin eğitim formasyonuna uygun, güncel eğitim tekniklerini en iyi şekilde kullanabilen standart bir eğitim donanımına sahip olmalarını sağlamak, erişkin eğitiminin teorisi ve çağdaş eğitim teknikleri hakkında bilgi sahibi olmaları ve etkili sunum, program geliştirme, ölçme-değerlendirme gibi konulardaki becerilerini artırmalarına katkıda bulunmak amacıyla 35 eğitim aktivitesi oturumundan oluşan beş günlük bir program hazırlandı.

Tıp Eğitimi anabilim dalı başkanı Doç. Dr. Hamit Acemoğlu ve Aile Hekimliği AD öğretim üyesi Prof. Dr. Zekeriya Aktürk'ün işbirliği ile hazırlanan projede eğitim materyallerinin hazırlanması ve sunumunda Şikago Illinois'ten Mark Gelula, Ankara'dan Uz. Dr. Serdar Gürel ve Trakya Üniversitesi'nden Doç. Dr. Nezih Dağdeviren'den danışmanlık ve destek alındı.

Çeşitli anabilim dallarından 13 öğretim üyemizin katıldığı kurs başarılı bir şekilde tamamlandı. Kursa katılan öğretim üyelerinden abzıları kursun sunumunda da aktif olarak görev aldı. Yakın gelecekte kurs materyallerinin güncellenmesi ve fakültemizin öğretim üyelerine ve talep eden diğer fakültelere uygulanması planlanıyor.

Kurs programı ve materyaller için tıklayınız.


10.05.2010

Hekimler için Araştırma ve İstatistik Kursu

Daha önce başarıyla tamamlanan kurslarımızın yenisi yapılacaktır. Ayrıntılı bilgi için Prof. Dr. Zekeriya Aktürk ile görüşebilir (0535 7140843 veya iç hat 7228) veya aşağıda verilen bağlantıdan bilgi dosyasını inceleyebilirsiniz.

Katılımcılar: Tıp fakültesi öğretim üyeleri ve araştırma görevlileri
Kurs zamanı: Cumartesi günleri saat 09:00-12:00 arası
Kurs süresi: 11 hafta.
Katılımcı sayısı: 20-25 kişi

Ayrıntılı kurs bilgisi ve kurs hedeflerini buradan indirebilirsiniz. Kurs başvuru formunu buradan indirebilirsiniz.

07.05.2010

5. İstanbul Aile Hekimliği Kongresi'ne Katıldık

Anabilim dalımız öğretim üyeleri başka bilim insanlarıyla da işbirliği yaparak 5. İstanbul Aile Hekimliği Kongresi'ne katıldı ve katkıda bulundu. Prof. Dr. Zekeriya Aktürk kongrede Aile Hekimliğinde Kalite Yönetimi başlıklı bir panel sunumu yaptı.

Poster standı Yabancı katılımcıların da katıldığı boğaz turu
Boğaz turundan bir enstantane Dönüşte Üşüdük
Boğaz köprüsü FAtih Sultan Mehmet köprüsü

04.05.2010

Yrd. Doç. Dr. Turan Set Anabilim Dalımıza Katıldı.

 

Bugün itibariyle anabilim dalımıza değerli bir öğretim üyesi kattık.

Eğitici ve yönetici olarak Sağlık Bakanlığı ve TAHUD işbirliği ile yaptığı çalışmalardan sonra Yrd. Doç. Dr. Turan Set anabilim dalımızda çalışmalarına devam etmek üzere ekibimize katıldı.

30.04.2010

Tıbbi Makale Yazma Kursu

Anabilim dalımızın düzenlediği "Araştırma Yöntemleri ve Biyoistatistik Kursu" nu başarıyla tamamlayanlar için Tıbbi Makale Yazma Kursu yapılması kararlaştırıldı.

04 Mayıs Salı günü başlayacak kursta ileri istatistik analizlerin öğrenilmesinin yanında literatür taramadan raporlamaya ve dergiye göndermeye kadar makale yazımıyla ilgili esaslar hakkında pratik uygulamalarla bilgi ve beceri kazandırılması amaçlanıyor.

Kursun amacı:
- Biyoistatistik kursunda öğrenilenleri pekiştirmek,
- Kurs sırasında işlenmeyen istatistik analiz teknikleri hakkında bilgi ve beceri kazanmak
- Makale yazım tekniklerini öğrenmek/geliştirmek
- Tıbbi literatür tarama becerileri kazanmak/becerilerini geliştirmek
- Word ve Reference Manager programlarını kullanabilmek
- Tıbbi dergilere makale gönderip yayınlatabilmek
- İngilizce literatür okuma becerisi kazanmak/becerileri geliştirmek

Kurallar:
- Biyoistatistik kursunu bitirenler katılabilir.
- Katılımcı sayısı 2-10 arası olacak.
- Süreklilik önemlidir. Devam şartı aranacak.

Ücret:
- Kurs ücretsizdir.

Tarih ve yer:
- Salı günleri Biyoistatisitk anabilim dalı
- İlk toplantı 4 Mayıs Salı
- Saat 15:00 - 16:30 arası

Kayıt:
- Katılmak isteyenler en geç 3 Mayıs Pazartesi.

Kurs ne kadar sürecek?
- 2-4 ay.

24.04.2010

2. Güney Doğu Avrupa Aile Hekimliği Kongresine Katıldık

Anabilim dalı başkanımız Prof. Dr. Zekeriya Aktürk, kongrede "Quality Improvement in FM" başlıklı panelde "Tools for QI - Can pareto analysis be useful for you?" başlıklı bir sunum yaptı.

Kongrede ayrıca anabilim dalımız tarafından Erzurum ve bölgesindeki H1N1 vakalarının profillerinin sunulduğu bir de sözlü sunum yapıldı.

21.04.2010

İstatistik Kursu Başarı Belgeleri Verildi

Aralık 2009-Nisan 2010 arasında devam eden Araştırma Yöntemleri ve Biyoistatistik Kursunu başarıyla tamamlayan 29 kişiye Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. S. Selçuk Atamanalp, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Cemal Gündoğdu, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Akçay, Tıp Eğitimi AD Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hamit Acemoğlu ve Aile Hekimliği AD Başkanı Prof. Dr. Zekeriya Aktürk tarafından başarı belgeleri verildi.

Kursiyerlerin kursla ilgili değerlendirmelerini paylaştıkları törende kurs birincisi Arş. Gör. Dr. Hamit Hakan Alp, kursun kendilerine istatistik bilgilerinin yanında başka değerler de kattığını, öğrendiklerini meslektaşlarıyla paylaşma ve bilgiyi yayma çabası içerisinde olacaklarını söyledi. Kursa katılanlar için bilimsel makale yazma grubu oluşturulması kararlaştırıldı. İstatistik kursunun yakın zamanda tekrarlanmasının faydalı olacağı belirtildi.

 

21.04.2010

Macintosh Bilgisayar Sistemleri Semineri Düzenlendi

Aynet Bilgi Teknolojileri Ltd. ve Bilkom Bilişim Hizmetleri AŞ işbirliği ile Biyoistatistik AD Bilgisayar laboratuvarında üniversitemizin Tıp, Bilgisayar Müh., İletişim, Güzel Sanatlar, Veterinerlik ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri ile AtaUZEM öğretim üyelerine yönelik bir seminer düzenlendi.

Eğitimde Serdar Bozkurt tarafından "İşletim sistemi MacOS Snow Leopart ve yenilikler" ve "Mac donanımına giriş" başlıklı sunumlar yapıldı. toplantı sonunda katılımcıların soruları cevaplandı.

 

20.04.2010

Bologna Sürecinde Ders Bilgi Paketi Hazılanması

Tıp Fakültesi Dekanlığı tarafından öğretim üyelerinin Bologna sürecinde ders bilgi paketlerini hazırlamalarına destek olmak amacıyla bir toplantı düzenlendi. Anabilim dalımız öğretim üyesi Prof. Dr. Zekeriya Aktürk'ün sunum yaptığı ve Tıp Eğitimi anabilim dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. danışmanlık verdiği toplantı temel, dahili ve cerrahi bilimler öğretim üyeleri için ayrı ayrı tekrarlandı. Toplantılarda öğretim üyelerinin fikirleri paylaşıldı ve uygulamalı olarak bir ders bilgi paketi hazırlandı.

 

Sunuyu buradan indirebilirsiniz. Ders bilgi paketi örneği için buraya tıklayınız.

07.04.2010

Soru Bankası ve Ölçme Değerlendirme Uygulaması Başladı

Anabilim dalımızın hazırladğı bir proje çerçevesinde tıp fakültemizde Web Modülünü de içeren Soru Bankası ve Ölçme-Değerlendirme Uygulaması başlatıldı. Yazılımın kullanılması için dönem koordinatörlerimize ve ilgili öğretim üyelerine eğitim verildi.

Bu uygulamayla birlikte gerçekleşmesini beklediğimiz yeniliklerden bazıları şunlar:

* Öğretim üyelerimiz sınav sorularını web üzerinden sisteme ekleyebilecekler

* Öğretim üyelerimiz sınavlarının sonuçlarını web üzerinden takip edebilecekler

* Öğretim üyelerimiz sorularının zorluk-ayırıcılık endekslerini ve kalitelerini web üzerinden görebilecekler

* Öğretim üyelerimiz öğrencilerin gelişimini web üzerinden takip edebilecekler

*Öğrencilerimiz sınav sonuçlarını web üzerinden öğrenebilecekler

* Öğrencilerimiz web üzerinden eğitimi değerlendirebilecek ve geribildirimde bulunabilecekler

* Fakültemizin soru bankası oluşacak

* Web üzerinden deneme sınavları açılabilecek

* Dönem koordinatörlerimiz soru bankasını kullanarak istedikleri kriterlerde sınav hazırlayabilecek

* Sınav sonuçları otomatik olarak analiz edilecek ve soruların özellikleri hesaplanacak

 

 

01.04.2010

Bologna Süreci Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

YÖK tarafından başlatılan bir süreç çerçevesinde Atatürk Üniversitesi'nde Bologna Süreciyle ilgili çalışmalar yapılıyor. Üniversitede oluşturulan Bologna Eşgüdüm Komisyonu'na (BEK) her fakülteden temsilciler atandı. Tıp Fakültesi BEK üyesi olarak anabilim dalımız öğretim üyesi Prof. Dr. Zekeriya Aktürk belirlendi.

Tüm fakültelerden anabilim dalı başkanları veilgili öğretim üyelerinin katıldığı bir konferansta üniversitemizin Bologna Uzmanı Prof. Dr. Fahri Yavuz çalışmalar hakkında bilgi verdi ve fakültelerin program çıktılarını ve ders bilgi paketlerini nasıl hazırlayacaklarını anlattı. İlginin hayli yoğun olduğu toplantı üniversitenin Mavi Salon'unda yapıldı.

29.03.2010

Aile Hekimliği Bilim Danışma Kurulu Toplantısı Yapıldı

Anabilim dalımız öğretim üyesi Prof. Dr. Zekeriya Aktürk'ün de katılımıyla Tabzon'da Aile Hekimliği Bilim Danışma Kurulu toplantısı yapıldı. Toplantıya ülkenin çeşitli yerlerinden gelen 22 bilim insanı ve Sağlık Bakanlığı temsilcileri katıldı.

Sunumlar ve tartışma oturumlarınına ardından Maçka ilçesindeki bazı ASM ve TSM'ler ziyaret edildi. Bir toplantı raporu oluşturularak aile hekimliği uygulamasında iyileştirilebilecek alanlar ve öneriler kayda alındı.

Çoğu birbirini daha önceden tanıyan aile hekimlerinin buluşmasına da fırsat sağlayan toplantıda hatıralar ve dostluklar tazelendi.

Prof. Dr. Zekeriya Aktürk ve Trabzon Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Mustafa Dereli Doç. Dr. Nezih Dağdeviren, Yrd. Doç. Dr. Güldal İzbırak, Uz. Dr. Olgun Göktaş, Prof. Dr. Recep Erol Sezer, Prof. Dr. Okay Başak
Prof. Dr. FAruk Yorulmaz, Yrd. Doç. Dr. Talat Bahçebaşı, Prof. Dr. Süleyman Görpelioğlu, SAĞLIK Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Dr. Halil Ekinci Prof. Dr. Füsun Ersoy
23.03.2010

Kalite Sistemleri ve Dokümentayon Tolantısı Yapıldı

Üniversite hastanemizde uygulanması düşünülen kalite sistemleri oluşturma çalışmaları çerçevesinde bilgilenme ve tanıtım toplantılarına devam ediliyor. Anabilim dalımız öğretim üyesi Prof. Dr. Zekeriya Aktürk'ün danışman olarak katıldığı çalışmalar çerçevesinde bugün bir kalite ve dokümantasyon sisteminin tanıtım toplantısı yapıldı.

Kalite sistemi oluşturma çalışmalarında önemli bir ihtiyacı giderecek olan sistem yazılımının gerekli olduğu ve hastanemizde kullanımının süreçleri takip etme, göstergeleri izleme ve domümantasyon gibi birçok avantaj sağlayacağı görüldü.

23.03.2010

Aile Hekimliği Polikliniği Açıldı

Bugün Atatürk Üniversitesi Hastanesi'nde Aile Hekimliği Polikliniği Açıldı. Birinci basamak sağlık hizmetlerinin öneminin farkında olan fakülte ve hastane yanetimlerimiz bu alanda kaliteli uzmanların yetişmesini istiyorlar.

Aile hekimliği polikliniğinin şu amaçlarla kulanılması bekleniyor:

* Tıp öğrencilerine aile hekimliği eğitimi vermek

* Aile hekimliği uzmanlık eğitimi vermek

* Periyodik sağlık muayenesi hizmeti vermek

* Kurum çalışanlarına sağlık hizmeti sunmak

* Birinci basamak hastası olup ta bir şekilde tıp fakültesine başvuran hastalara hizmet sunmak

Şimdilik üniversite hastanesinin poliklinik binasında iki poliklinik odasıyla hizmete başlayan aile hekimliğinin gelecekte semt poliklinikleri veya afiliye saha eğiticileri ile periferde de hizmet ve eğitime başlamasını bekliyoruz.

Hastane yöneticilerinden Cemal Akbaş poliklinik anahtarlarını veriyor. Aile Hekimliği Polikliniği 1
Aile Hekimliği Polikliniği 2 Polikliniğimizde ilk görüşme
15.03.2010

Anabilim Dalımız Tıp Bayramı kutlamalarına Katkıda Bulundu

Anabilim dalımız öğretim üyesi Prof. Dr. Zekeriya Aktürk'ün danışmanlığı ve katılımıyla Atatürk Üniversitesi Kültür ve Sanat Topluluğu Müzik Kulübü öğrencileri, Tıp Bayramı kutlamaları çerçevesinde 15 Mart'ta Atatürk Üniversitesi Oditoryumunda bir konser verdi.

Grup çalışmaları sırasında çekilen videolar ve resimlerden hazırlanan powerpoint sunusu için tıklayınız.

Grup çalışmaları sırasında çekilen videolar için tıklayınız.

Konserin tamamı için tıklayınız.

Türk Halk müziği parçalarından oluşan bir repertuvarın sunulduğu konser dinleyicilerden büyük ilgi gördü ve basında da yer aldı.

Basın bağlantıları:

http://www.facebook.com/l/bc15f;beta.atauni.edu.tr/university/?lp=News&h=1032

http://www.facebook.com/l/bc15f;www.erzurumgazetesi.com.tr/default.asp?page=haber&id=37908

http://www.facebook.com/l/bc15f;www.haberfx.net/ataturk-universitesinde-14-mart-tip-bayrami-coskusu-haberi-165598/

11.03.2010

1. Trakya Aile Hekimliği Kongresi Yapıldı

Anabilim dalı başkanımız Prof. Dr. Zekeriya Aktürk Antalya'da 10-14 Mart 2010 arasında yapılan 1. Trakya Aile Hekimliği Kongresi'nde "Aile Hekimliğinde Kalite Araçlarının Kullanımı" başlıklı bir kurs düzenledi.

Kongrede Prof. Dr. Süleyman Görpelioğlu'nun aile hekimliği tarihçesini anlattığı sunumu ve aile hekimliği uygulamasında görev alan Dr. Ali Tamer'in pratik çalışmalarını özetlediği sunumu ilgi çekiciydi.

Cornelia Diamond otelde yapılan kongrenin organizasyonu son derece profesyoneldi.

 

02.02.2010

Üniversitemiz Uluslararası Eğitim Fuarına Katıldı

Anabilim dalı başkanımız Prof. Dr. Zekeriya Aktürk'ün de bulunduğu bir heyet Riyad'da 26-29 Ocak 2010 tarihleri arasında düzenlenen uluslararası eğitim fuarına katıldı. Fuara dünyanın çeşitli ülkelerinden 500 civarında üniversite katıldı. Türkiye ise 8 üniversite ile temsil edildi.

Fuarda uluslararası üniversitelerle bağlantı kurulması, anlaşmalar yapılması, üniversitemize yabancı öğrenci çekilmesi gibi konularda çalışmalar yapıldı. Ayrıntılı haber için tıklayınız: http://samanyolu.com/haber/98408/turk-universiteleri-g%C3%B6zlerini-arap-dunyasina-cevirdi/

23.01.2010

Anabilim Dalımıza Profesör Ataması Yapıldı

Dr. Zekeriya Aktürk, 22.01.2010 tarihi itibariyle anabilim dalımızda Profesörlük kadrosuna atandı.

16.01.2010

İstanbul, Düzce ve Eskişehir'de Kalite Gözlem Ziyaretleri Yapıldı

Üniversite hastanesi yöneticileriyle birlikte anabilim dalımız öğretim üyesi Doç. Dr. Zekeriya Aktürk, İstanbul, Düzce ve Eskişehir'de hastanelerin ve tıp fakültelerinin kalite sistemlerini incelemek üzere ziyaretler yaptı.

Üniversitemizin hastanesi ve tıp fakültesinde de kalite sistemlerinin kurulması için çalışmalara örnek teşil edecek bu ziyaretler verimli geçti. Bir an önce kalite çalışmalarına başlanması bekleniyor.

Ziyaretlerle ilgili sunuma buradan ulaşabilirsiniz. (.pptx) Videolar (.rar)

 

03 Mart 2012 Tel: + 90 442 3448748, +90442 3448758, Faks: +90 442 2360968, e-posta: zekeriya@atauni.edu.tr